34135738_10215862409220500_1745237880302731264_n

Al meer dan een jaar probeerde we Emyl te leren fietsen want voor zijn 4de verjaardag had hij een nieuwe fiets gekregen. Jammer genoeg lukte het niet en had hij ook schrik. We zijn er dan na de zomer ook mee opgehouden. Een maand geleden las ik op een mama groep dat je fiets lessen kon gaan volgen bij Dreamland. Ik ben het dan ook direct gaan opzoeken en het zag er wel interessant uit. We hebben die dag Emyl ook ineens ingeschreven voor een fiets les.

Zaterdag 12 mei was het dan zover. We moesten zelf niets meebrengen. Fietsen en helmen werden voorzien door Dreamland zelf. De kindjes werden eerst gemeten en dan werd er ons verteld welke grote (inch) van fiets we nodig hadden voor Emyl.

Eerst leerden ze al spelend hun fiets wat kennen. Rond de fiets lopen terwijl ze hem vasthielden, over de fiets stappen, de fiets gebruiken zoals een loopfiets… En dan begon het echte werk! De kindjes mochten op hun fiets gaan zitten en de papa’s/mama’s moesten vanachter wat hun zadel ondersteunen. 1 2 3 en nu fietsen maar! Er werd ook gezegd vanaf we de indruk hadden dat ons kind het alleen zou kunnen dat we gerust mochten proberen los te laten. Linny deed dit al na 30 seconden en Emyl was weg! JAAA hij kan fietsen 😀 . Hij heeft daar zeker nog een half uur staan rond fietsen. Ook zelf terug starten en remmen werd hem aangeleerd.

En heel toevallig was het de week erna verkeersweek op school. Emyl was natuurlijk zo fier als een gieter dat hij zonder zijwieltjes naar school kon gaan. 🙂

 

Hou oud waren jullie kindjes toen ze alleen konden fietsen? 

 

Ps: Dreamland heeft nog enkele tips staan op hun website.

 

Stéphanie xxx

 

 

Gepost door:mamaschrijffout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s