Vaak krijg ik de vraag van ouders in de opvang en ook wel van ouders buiten de opvang: Met wat spelen de kinderen graag in de opvang? 🙂  Want ze vinden het niet altijd even makkelijk om iets uit te kiezen voor hun kinderen. Daarom wil ik jullie graag  onze favorieten even delen.

 

  • Speelgoed van Greentoys. (“Green Toys is een op en top eco-vriendelijke speelgoedfabrikant. Ze dragen er duurzaamheid en speelheids in het hart. Green Toys is bovendien 100% gerecycleerd speelgoed. Plastiek melkbrikken worden vermalen, er worden pallets van gemaakt en van die pallets maakt Green Toys nieuw speelgoed. 100% veilige, 100% eco.”) Ik heb hier na enkele jaren al een mooie collectie van. Wij hebben oa in huis : Stapelpotjes, truck met racewagen, brandweerwagen, waterhelikopter, sleutelrammelaar,…. Wat ik hier ook zo goed aan vind is dat deze enorm stevig zijn. Er is nog geen enkel stuk kapot. Greentoys kan je oa vinden bij deze winkels: FairplaceThe wonder yearsBlabloom,…..

 

 

 

  • De autobaan van Fisher Price met bijhorende auto’s. Deze blijft een grote hit bij de grotere kindjes in de opvang. Zelfs Emyl speelt er nog enorm graag mee. Wat ik hier ook goed aan vind is dat deze best wel stevig is, na een aantal jaren speelplezier is mijn exemplaar nog volledig intact.

1198210

  • Poppen en toebehoren. Zowel de meisjes als de jongens in de opvang spelen hier graag mee. Héél leuk om hun tafereeltjes soms eens te observeren. (Inclusief de zinnetjes die thuis door de mama’s en papa’s worden gebruikt 😉 .) Ze kregen er deze week twee nieuwe stuks bij een pop en een reiszitje met wieltjes om te dragen, zitten en voorttrekken. Beide zijn van Baby Born.

 

  • Speelboog van Ikea. Deze vindt ik echt een topper voor de allerkleinste! Kan je ook makkelijk verzetten van speelmat naar box, buiten,…. En je kan hetook volledig mooi afwassen (ook niet onbelangrijk).

leka-babygym-berken-veelkleurig__83080_pe209218_s4

  • Ook met duplo/primo blokken van Lego, noppers, stapelringen,… kunnen ze zich goed bezighouden en hun creativiteit mee naar boven laten komen.

 

Dit was een kleine verzameling wat hier vaak een groot succes is. Natuurlijk is hun spelaanbod hier nog veel groter dan hier boven vermeld. 😉

 

Welk speelgoed is bij jullie baby’s/kleuters een groot succes?

Stéphanie xxx

Gepost door:mamaschrijffout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s